12. oktober 2018

Smagen af Fanø I (Okt18) FanøHøjskole

4 dages højskole kursus "Smagen af Fanø I"  er afsluttet her i oktober 2018 og 36 deltagere er taget hjem fra Fanø til hele Danmark igen. Vi siger tak fordi I kom og var med til at lave et rigtig godt kursusforløb og skabte en super stemning gennem hele forløbet. 
De 4 dage fløj afsted og vi håber, at kursisterne fik masser af oplevelser, ny viden, informationer om Fanø og mange grin med hjem. I fik også rørt stemmebåndet - og forhåbentlig husker I længe det kor, der sang torsdag morgen. 
Som arrangører fik vi samtidig træning i at lave mad til 40-44 hver dag på Fanø Night&Stay, og vi håber I fik smag for på nogle af de forskellige Fanø produkter, som I blev præsenteret for.
Links:
Se mere om FanøHøjskole - FanøPlus på hjemmesiden fanoehoejskole.dk 
Klik på Synes om på Facebook så får du fremtidige informationer
Se  mere på FanøPlus FanøHøjskole på Facebook. Her er også en video fra første dag.

Programmet for de 4 dage i overskrifter:
Mandag 1.10  havde vi besøg af borgmester Sofie Valbjørn, Alternativet, var på rundtur i Nordby med Jan Alber Jeppesen og sluttede på Fanø Museum. Om aftenen kom Kis og fortalte om Fanødragten, viste en Sønderhoning-dans og de tre musikere Bent, Agnete og Poul Erik leverede den gode stemning med salonmusik og Fanømusik.
Tirsdag 2.10 var det Sønderho dag og efter morgensangen med Niels Ole Frederiksen besøgte vi projekt "Ren strand" og mødte  en engageret Peder, vi så Sønderho Kirke, til frokost i den gamle skole mødte gruppen Johan Brink der fortalte om de udfordringer en lille landsby med 300 indbyggere har. Vi gik op til Kåveren og gik en rundtur i det gamle Sønderho i kunstnernes fodspor med Gertrud, som afsluttede turen på Fanø Kunstmuseum. På vejen tilbage mod Nordby besøgte vi fotoudstillingen Fanø Dagbog i Fanø Bad og stranden. Om aftenen kom Naturvejleder Marco Brodde og forklarede deltagerne om hvad Nationalpark Vadehavet og UNESCO's Verdensarv brandet betyder for Fanø - og desuden var der visesag og musik ved Grethe og Niels, og det blev igen sent før vi gik i seng.
Onsdag 3.10 var der efter morgensangen cykeltur til området ved Fanø Skole hvor Museet Fanø i Atlantvolden også holder til og Henning Brink fortalte om Fanøs betydning under 2. Verdenskrig og de 350 bunkers der ligger gemt rundt på øen. Om eftermiddagen gik flokken ud til Nord og var på bunkers besøg. Eftermiddagskaffen og kagen blev indtaget under NOF's foredrag om årgang 1946 og deres livsvilkår. Så var det festaften med tre retter mad og masser af Fanølaks  og chokolade med havtorn. Agnete og Bent leveres musikken og lavede blandt andet en konkurrence om musikviden, som alle deltog i med meget stor iver og som heldigvis endte uafgjort. 
Torsdag 4.10 Morgensangen stod Grethe og Niels for, og den bestod blandt andet i at vi fik mulighed for at synge i kor og det lød virkelig godt. Derefter causerede Mads Thybo ud fra overskriften "Os fra landsbyen" om oplevelserne i Stepping.  Efter frokost var det tid til at se det spændende museum Fanø Søfart-og Dragt museum og få historien om Fanøs storhedstid som 2. største sejlskibshavn i Danmark. På vejen hjem slog nogen lige at slag ind i de lokale butikker og provianterede bl.a. ved Slagter Christiansen. Derefter var det farvel og tak men vi ses forhåbentlig igen. 

Vi håber, at vi indfriede jeres forventninger om at opleve  Fanøs natur og kultur og få en fornemmelse af det levede liv i stor og småt. Med andre ord
: Få smagen af Fanø med hjem. Vejret klarede vi lige netop også og en brandstorm blev det til tirsdag aften, men det oplevede vi næsten ikke, for da var der gang i musikken
Vi siger tusind tak til deltagerne og til de mange, der hjalp os så det var praktisk muligt at gennemføre det første kursus på FanøHøjskole.
Tak til SuperBrugsen Fanø,  Slagter Christiansen, Fanø Bryghus for smagsprøverne, Fanø Laks,  Fanø Bigård for at være til stor hjælp og inspiration.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar